T.C Avrupa Birliği Bakanlığı Türkiye Ulusal Ajansı Erasmus+ Projesi

T.C Avrupa Birliği Bakanlığı Türkiye Ulusal Ajansı Erasmus+ Projesi

15 Aralık 2014 Pazartesi

Neden bu projeye katıldık




Neden bu projeye katılıyoruz?

İkinci Dünya Savaşı ve onun en önemli sonuçlarından olan Yahudi soykırımı bütün ülkeleri her dönem için bekleyen tehlikeleri içermektedir. Bütün savaşların temelinde ekonomik açmazlar ve bu açmazlardan çıkmak için bir başka ülkenin kaynaklarına yönelmek vardır. Bu aç gözlülüğü bir kılıfla örtmek için de bir amaç etrafında o ülke halkını birleştirmek ve hayali bir tehlike yaratmak gerekir ki o dönemde Almanlar için bu toplumsal tehlike Yahudiler olmuştur. Bugün içinse bu çağda bu tür şoven yaklaşımlar tüm dünya ülkelerinde olduğu gibi bizim ülkemizde de yaşanmakta dır. Bu çalışma ve proje hepimizi tarihsel bir yolculuğa çıkarırken, acımasız diktatörlerin yönetim zafiyetlerinin ne kıyımlar neden olduğunu gelecekte dünyanın aday küçük liderlerine gösterecek ve şoven duyguların toplumlarda ne tür yıkımlara sebebiyet verdiğini göreceklerdir. Proje çocuklarla yapılan bir proje olarak dünyanın gelecekteki liderlerine barışçı ve hümanist duygular aşılayacak ve geleceğin dünyasında barış ve sevgiyi hakim kılacaktır. Bu proje değiştirecek ve olum dönüşümler yaşatacaktır.



Why are we participating in this project?

Second World War, with its most dramatic result being the Jewish Holocaust, conserves its importance today as it still demonstrates the indications of some forthcoming dangers for many countries. In the basis of all wars, there are economic interests which result in attempt to gain the resources of another country. In order to hide this greediness, to unite people around a fictitious objective is an essential method as it was the defense against Jewish threat for Germans, in the case.
At present, similar chauvinist approaches can be observed in our country as well as in many world countries. This project will take all of us into a historical journey, emphasizing how the cruel dictators’ governance weaknesses lead to carnage and will show how the chauvinist feelings cause demolition in society to the world leader candidates of tomorrow. Therefore, the main purpose of this project is to instill humanist and peaceful opinions to children’s minds for a future world ruled by love and peace, by transforming the mentality as a whole.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder